ИСТОЧНО САРАЈЕВО: Појачана инспекцијска контрола у апотекама

Извор: СРНА

Градоначелник Источног Сарајева Ненад Вуковић изјавио је да је протеклих дана вршена појачана инспекцијска контрола у апотекама због већег интересовања грађана за куповину лијекова, средстава за дезинфекцију и заштитних маски.

Вуковић је рекао да су се инспектори фокусирали на контролу цијене робе широке потрошње у продајним објектима, будући да је Републички штаб за ванредне ситуације препоручио да цијене морају бити враћене на ниво од 5. марта, а градска инспекција је обавезна да те препоруке испоштује.

Он је позвао све власнике трговина да поштују мјере заштите, јер ће, у супротном, бити одговорни за кршење прописа, саопштено је из Градске управе Источно Сарајево.

Ових дана се спекулише о промјени набавне цијене основних животних намирница и других производа, али у том смислу постоје јасна упутства која смо добили од надлежних органа. Инспектори могу лако, кроз улазне фактуре, утврдити да ли је набавна цијена заиста већа или није“, нагласио је Вуковић.

Он је додао да разумије и проблеме трговаца, али да је за кориговање одлуке о висини цијена намирница надлежан Републички штаб за ванредне ситуације.

Вуковић је подсјетио да је куповина одређених намирница ограничена, те да инспектори контролишу и спровођење те наредбе.

Kонтролу вршимо на подручју цијелог града, а акценат је стављен на надзор у тржним центрима“, навео је ВУковић.

Он је додао да је веома важно, нарочито у тржним центрима и великим продајним објектима које посјећује већи број грађана, контролисати спровођење мјера заштите, ношења заштитних маски, рукавица, те држања прописаног одстојања међу купцима.

Filter 2019