Sun. Feb 28, 2021
ћирилица /латиница

Источно Сарајево-карантин у студентским домовима?

Студентски домови, рецепција, карантин
Аутор: ФИЛТЕР/М.К.

У Источном Сарајеву ради се на избору локације за карантин за особе за које се утврди да су заражене корона вирусом. Иако још нема потврђених случајева обољелих, размишља се о потенцијалној ескалацији јер треба бити спреман на сваки сценарио.

Ми још нисмо одредили која је то локација за карантин, али је добро да имамо доста објеката јавне употребе који су слободни а могли би служити за ову намјену. Разговарамо о студентским домовима у Источном Новом Сарајеву и Палама, али имамо и спортске дворане у тим општинама и у Сокоцу” изјавио је за ФИЛТЕР градоначелник Источног Сарајева Ненад Вуковић.

Kапацитети ових објеката били би довољни у случају ескалације броја заражених. Градоначелник најављује коначан избор адекватних локација и протокола понашања у наредним данима. Потребно је обавити разговоре са директорима студентских центара и дворана, потом и са начелницима шест градских општина.

Ми смо подручје које, по подацима из болнице, још увијек није заражено, али смо подручје које је угрожено. Поред имамо Сарајево са 300-400 хиљада становника, град који је још непознаница по броју заражених. Имамо овје велики број људи које пратимо и то је око 600 људи” тврди Вуковић.

Filter 2019