Fri. Jan 22, 2021
ћирилица /latinica

ISTOČNA ILIDŽA: Poziv za evidenciju starih, bolesnih i ugroženih

Opština Istočna Ilidža, uz podršku Centra za socijalni rad, opštinskog Crvenog krsta i lokalnog Omladinskog savjeta, poziva građane da prijave komšije, stara, bolesna i druga lica koja nemaju srodnike kako bi bilo omogućeno da im tim volontera za dostavu osnovnih životnih namirnica bude na usluzi.

Zadatak ovog tima, koji će činiti volonteri Crvenog krsta i Omladinskog savjeta je da koordiniše dostavu osnovnih životnih namirnica i lijekova za stara, bolesna i druga lica koja nemaju srodnike, objavljeno je na zvaničnoj stranici opštine Istočna Ilidža.

Nabavka osnovnih životnih namirnica biće vršena o trošku korisnika, a cilj je da se smanji kretanje osoba koje su najviše ugrožene pojavom virusa korona.

Korisnik može da izvrši zahtjev za dostavu namirnica u težini do 15 kilograma.

Građani prijave mogu izvršiti radnim danima od 8.00 do 15.00 časova, pozivom na brojeve telefona – Centar za socijalni rad Istočna Ilidža 057/310-141, Opštinska organizacija Crvenog krsta Istočna Ilidža 057/318-980, a u dane vikenda pozivom na broj Centra za socijalni rad Istočna Ilidža 066/760-265.

“Prilikom prijave lica neophodno je dati kratke socioanamnestičke podatke kako bi se utvrdila opravdanost zahtjeva”, navedeno je u saopštenju.

Iz Centra za socijalni rad i Crvenog krsta napominju da se evidentiraju isključivo lica koja nemaju srodnike, koja su bolesna ili koja zbog starosti nisu u mogućnosti da se kreću i nabave osnovne životne namirnice, odnosno lica kojima je pomoć tima zaista neophodna.

Filter 2019