Fri. Feb 26, 2021
ћирилица /latinica

ISTOČNA ILIDŽA: Zahtjeve za registraciju ili prestanak rada slati poštom

Iz opštine Istočna Ilidža obavještavaju građane da će zahtjeve za registraciju preduzetnika, promjenu podataka, kao i očekivani povećani broj zahtjeva za privremeni prestanak obavljanja djelatnosti u najvećoj mjeri zaprimati poštom, s obzirom na mjere Vlade Republike Srpske na zaštiti stanovništva od širenja virusa korona.

Zahtjevi za privremeni prestanak djelatnosti, u najvećoj mogućoj mjeri, zaprimaće se poštom, telefaksom, mejlom ili eventualno telefonom, objavljeno je na internet stranici opštine Istočna Ilidža.

Prilikom podnošenja zahtjeva za privremeni prestanak, a s ciljem smanjenja administrativnih koraka i socijalnih kontakata, podnosioci zahtjeva nisu u obavezi da dostavljaju uvjerenje da nemaju neplaćenih novčanih kazni, troškova prinudne naplate i troškova postupka za učinjeni prekršaj iz oblasti ekonomskog i finansijskog poslovanja“, navedeno je u saopštenju.

U saopštenju se dodaje da u slučaju iznošenja zahtjeva za privremeni prestanak djelatnosti putem telefona, službenik registracionog organa obavezno utvrđuje jedinstveni identifikacioni broj /JIB/ preduzetnika i jedinstveni matični broj podnosioca zahtjeva.

Osim perioda privremenog prestanka, u zavisnosti od izražene volje podnosioca, u napomeni je potrebno navesti da se zahtjev podnosi usljed više sile.

Rješenja donesena u postupcima registracije preduzetnika biće dostavljana poštom, a kontakt telefon je 057/316-026.

Filter 2019