ИНС: Све ученике у карантину прегледао епидемиолог

Извор: СРНА

Група од 32 ученика и студента из Републике Српске, који су допутовали у Сарајево, смјештени су у хотелски смјештај у Источном Новом Сарајеву, гдје имају адекватну здравствену заштиту и неопходан медицински третман, изјавио је Срни начелник општине Источно Ново Сарајево Љубиша Ћосић.

У складу са договором са Владом Републике Српске, синоћ смо извршили прихват 32 наша ђака и студента из свих дијелова Српске који су авионом допутовали у Сарајево из Италије”, објаснио је Ћосић, који је и шеф Kризног општинског штаба.

Ћосић је навео да их је све прегледао епидемиолог, а примио тим медицинских техничара.

Они су у потпуном карантину. Наше грађане топло смо дочекали и они ће након тестирања, које ће извршити Институт за јавно здравство, дијелом бити одређени за карантин, а дијелом упућени у средине у којима живе, односно у Бањалуку, Брчко, Требиње, Бијељину…“, рекао је Ћосић.

За ученике и студенте са подручја Републике Српске обезбијеђен је смјештај у хотелу “Топекс“, гдје имају адекватну заштиту.

Ћосић је напоменуо да су ова лица претходно 25 до 28 дана боравили у Италији.

Претпоставка је, додао је он, да нико од њих није заражен вирусом корона, као и да не постоји бојазан од њиховог утицаја на друга лица.

Он је истакао да су са грађанима Српске синоћ стигли ученици и студенти из Федерације БиХ, који су смјештени у Кантон Сарајево.

Filter 2019