Sun. Feb 28, 2021
ћирилица /latinica

Volonteri svakodnevno na usluzi starijim sugrađanima koji trebaju pomoć

Autor: FILTER/M.K.

Na području Istočne Ilidže prije sedam dana formiran je volonterski tim koji pomaže starijim sugrađanima. Centar za socijalni rad koordiniše sve aktivnosti i usmjerava volontere. Najviše su angažovani na kupovini namirnica, odlasku po lijekove.

Bosa Kalinić, direktor Centra za socijalni rad Istočna Ilidža pojašnjava da stara lica volonterima daju spisak namirnica ili kažu po koji recept treba otići u Dom zdravlja. Potom se sve nabavi u apoteci i porodavnicama.

Volonterski tim je formiran za pomoć starim licima koja nemaju srodnike, koji su bolesni i u teškoj situaciji. Iz centra za socijalni rad apeluju na ostale sugrađane da ne zloupotrebljavaju dobre namjere volontera i ne zovu ih ukoliko im njihov angažman nije zaista neophodan.

„Dešava nam se čak da ljudi kažu da su im djeca u susjednoj opštini pa zovu nas, imamo i apsurdnih situacija i to nas može dovesti do toga da ne možemo pomoći licima koja zaista trebaju našu pomoć. Moram napomenuti da ćemo pomoći i onima čija su djeca u inostranstvu ili odsutna, ukoliko su teško oboljeli, iznenada i nalaze se u teškoj situaciji iz bilo kog razloga.“

Trenutno je angažovano 20-ak volontera ali novi se svakodnevno javljaju. Organizovani su u pet timova i svaki tim je zadužen za pomoć u različitim dijelovima opštine.

Volonteri apeluju da se javljaju isključivo stariji sugrađani koji ne mogu angažovati nikog drugog da im pomogne. Javiti se mogu na broj 057/310-141

Filter 2019