Волонтери свакодневно на услузи старијим суграђанима који требају помоћ

Аутор: ФИЛТЕР/М.К.

На подручју Источне Илиџе прије седам дана формиран је волонтерски тим који помаже старијим суграђанима. Центар за социјални рад координише све активности и усмјерава волонтере. Највише су ангажовани на куповини намирница, одласку по лијекове.

Боса Kалинић, директор Центра за социјални рад Источна Илиџа појашњава да стара лица волонтерима дају списак намирница или кажу по који рецепт треба отићи у Дом здравља. Потом се све набави у апотеци и породавницама.

Волонтерски тим је формиран за помоћ старим лицима која немају сроднике, који су болесни и у тешкој ситуацији. Из центра за социјални рад апелују на остале суграђане да не злоупотребљавају добре намјере волонтера и не зову их уколико им њихов ангажман није заиста неопходан.

„Дешава нам се чак да људи кажу да су им дјеца у сусједној општини па зову нас, имамо и апсурдних ситуација и то нас може довести до тога да не можемо помоћи лицима која заиста требају нашу помоћ. Морам напоменути да ћемо помоћи и онима чија су дјеца у иностранству или одсутна, уколико су тешко обољели, изненада и налазе се у тешкој ситуацији из било ког разлога.“

Тренутно је ангажовано 20-ак волонтера али нови се свакодневно јављају. Организовани су у пет тимова и сваки тим је задужен за помоћ у различитим дијеловима општине.

Волонтери апелују да се јављају искључиво старији суграђани који не могу ангажовати никог другог да им помогне. Јавити се могу на број 057/310-141

Filter 2019