Mon. Jan 25, 2021
ћирилица /латиница

Башта, голубови и укрштенице у вријеме епидемије, уз придржавање мјера

Извор: СРНА

Шездесетосмогодишњи пензионер Драгиша Kрсмановић са Пала спада у ону групу људи којима је забрањено кретање на јавним површинама због појаве вируса корона, али вријеме проводи обављајући послове у башти, у дружењу са голубовима и испуњавајући укрштенице.

Укрштенице су за Kрсмановића најзанимљивије, јер га, како каже, опуштају и бар на тренутак не мисли о епидемији вируса корона, додавши да је мало уплашен с обзиром да спада у ризичну категорију због година.

Поредећи епидемију са ратним периодом, када годину дана нисам излазио из стана и када сам живио у тешким условима са минималним извором основних намирница, ова изолација и мјера забране кретања нису страшне. Све ће проћи, само да буде што мање заражених и изгубљених живота“, рекао је Kрсмановић за Срну.

Он је нагласио да је Влада Републике Српске увела многе мјере које су за сваку похвалу, а очигледно да је реаговала и на вријеме.

Некима од нас било је чудно да се затварају школе, уводи забрана кретања, разне мјере заштите… Али сада је јасно, у поређењу са регионом, да су наше институције реаговале правовремено, а још је при том обезбијеђено и достављање помоћи како старијим лицима, тако и социјално-угроженим, што је велика ствар за све нас“, истакао је Kрсмановић.

Он је нагласио да болест не бира ни боју, ни нацију, него узима људство, зато треба пратити упутства институција Републике Српске и здравствених радника како би се на прави начин заштитили и спријечили ширење вируса корона.

До појаве вируса Драгиша и његова супруга Јулијана живјели су у стану на Палама, а сада су се вратили у своју викендицу у насељу Мокро, гдје заједно одржавају малу башту.

Имам мало двориште испред куће и ту проводим вријеме и проводићу све док су на снази мјере с циљем сузбијања ширења вируса корона. Поред укрштеница и радова у башти, дружим се и са голубовима који су моја љубав из дјетинства. Ту је и велики ружичњак, тако да нађем себи занимацију у вријеме изолације“, истиче Kрсмановић.

Није никоме лако, каже Драгиша, свако се сналази и бори у овом времену како зна и умије, али најважније је поштовати мјере заштите, смањити контакте и остати у кући.

Има много људи који су уплашени, то је разумљиво, али вјерујем да ћемо, уз праву организацију и мјере које власти предузимају, превазићи ово невидљиво зло, звано вирус корона, и прогласити побједу“, закључио је Kрсмановић.

Filter 2019