Sat. Jan 23, 2021
ћирилица /латиница

Апотеци у Сарајеву казна од 10.000 КМ због троструко виших цијена

Извор: Аваз

Инспектори Федралне управе за инспекцијске послове казнили су једну апотеку у Сарајеву са 10.000 КМ због троструко виших цијена дезинфекционих средстава, а покренут је и прекршајни поступак.

Директор Федералне управе за инспекцијске послове Анис Ајдиновић изјавио је за “Дневни аваз” да су инспектори ове управе били у контроли апотека и тржних центара за које се претпоставља и за које постоје сазнања да су, евентуално, повећали цијене.

“Акценат је на дезинфекционим средствима у апотекама, као што су, између осталог, и маске. На тржишту фали ових медицинских средстава”, рекао је Ајдиновић и истакао да су у једној апотеци констатоване троструко више цијене од првобитних за ову врсту производа.

Директор Управе за инспекцијске послове Кантона Сарајево Фахир Халиловић навео је за “Аваз” да маске, уколико се успију пронаћи, коштају од 1,20 до 1,60 КМ.

“Наведена цијена није реална за обичну маску, у нормалним условима цијена је од 0,10 до 0,20 фенинга”, рекао је Халиловић и додао да се као изговор за поскупљење користи повећање набавне цијене.

Халиловић је истакао да нема ни средстава за дезинфекцију и да се у апотекама једино може наћи алкохол од 100 милилитара по цијени од 5,50 КМ

Filter 2019