Sun. Feb 28, 2021
ћирилица /латиница

Ален Шеранић – Министар који је одушевио јавност

Извор: АТВ

Откако се вирус корона појавио у Републици Српској, читава ситуација је у рукама и под добром контролом министра Алена Шеранића за кога се могу чути само ријечи хвале у читавој БиХ.


Министар здравља и социјалне заштите у Влади Републике Српске се у овој тешкој ситуацији показао као особа која улијева повјерење грађанима, љекар, епидемиолог гласно, прецизно и концизно износи податке који смирују успаничени народ.

Његово одговорно и транспарентно понашање одличан је примјер како добро радити свој посао, а да ће добар рад грађани препознати очито је већ сада.

Шеранића хвале сви медији, чак и они који непрестано критикују потезе Владе.

Министарство здравља и социјалне заштите Републике Српске, на челу са министром Аленом Шеранићем, након избијања кризе везане за ширење вируса корона реаговало је врло брзо, одговорно и професионално. Чим се појавила информација о прва два случаја заражених вирусом корона, организовали су конференцију за новинаре. На тај начин су поступили врло одговорно и преузели улогу првог и главног комуникатора у овом случају.

Биографија на страници Владе каже како је Шеранић рођен 1977. године у Бањалуци, гдје је завршио основну школу и гимназију. Медицински факултет је завршио на Универзитету у Бањалуци 2004. године.

Додатну едукацију из породичне медицине завршио је 2007. године, а специјализацију из епидемиологије 2015. године. Мастер тезу у оквиру мастер студија “Људски ресурси у здравству” одбранио је у оквиру програма Kил универзитета у Великој Британији 2010. године.

По завршетку факултета, као доктор медицине радио је три године у Дому здравља Kључ у службама породичне медицине и Хитне медицинске помоћи, након чега 2007. године каријеру наставља на различитим позицијама у Министарству здравља и социјалне заштите у Влади Републике Српске.

Filter 2019