Mon. Mar 27, 2023
ћирилица /latinica

KULIĆ: Najboljima omogućiti da ostanu u Srpskoj

Izvor: SRNA

Rektor Univerziteta u Istočnom Sarajevu Milan Kulić izjavio je danas da akademska zajednica ima obavezu da stvori uslove da najbolji studenti ostanu u zemlji i tako doprinesu razvoju Republike Srpske.

Kulić je tokom svečanog prijema za studente koji, osim zavidnih nastavnih rezultata, nižu uspjehe i na različitim međunarodnim i svjetskim takmičenjima, kao i u vannastavnim aktivnostima, rekao da su oni budućnost i temelj boljeg društva.

On je čestitao studentima za postignute rezultate, naglasivši da je cijeli Univerzitet ponosan na njih, saopšteno je iz Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

Kulić je najboljim studentima uručio prigodne poklone, među kojima i knjigu nobelovca Petera Handkea, kome je Senat Univerziteta u Istočnom Sarajevu dodijelio počasni doktorat.

Studenti Jovana Ćirković, Ivanka Prelić, Aleksa Mirković, Filip Matić, Savo Simić, Maja Vejin i Dušan Pejić zahvalili su za prijem i poručili da će se potruditi da Univerzitet u Istočnom Sarajevu i u budućnosti bude ponosan na svoje studente.

Današnjem sastanku prisustovao je i predsjednik Studentskog parlamenta Univerziteta u Istočnom Sarajevu Uroš Bjelica.

D

Filter 2019