Tue. Mar 28, 2023
ћирилица /латиница

KУЛИЋ: Најбољима омогућити да остану у Српској

Извор: СРНА

Ректор Универзитета у Источном Сарајеву Милан Kулић изјавио је данас да академска заједница има обавезу да створи услове да најбољи студенти остану у земљи и тако допринесу развоју Републике Српске.

Kулић је током свечаног пријема за студенте који, осим завидних наставних резултата, нижу успјехе и на различитим међународним и свјетским такмичењима, као и у ваннаставним активностима, рекао да су они будућност и темељ бољег друштва.

Он је честитао студентима за постигнуте резултате, нагласивши да је цијели Универзитет поносан на њих, саопштено је из Универзитета у Источном Сарајеву.

Kулић је најбољим студентима уручио пригодне поклоне, међу којима и књигу нобеловца Петера Хандкеа, коме је Сенат Универзитета у Источном Сарајеву додијелио почасни докторат.

Студенти Јована Ћирковић, Иванка Прелић, Алекса Мирковић, Филип Матић, Саво Симић, Маја Вејин и Душан Пејић захвалили су за пријем и поручили да ће се потрудити да Универзитет у Источном Сарајеву и у будућности буде поносан на своје студенте.

Данашњем састанку присустовао је и предсједник Студентског парламента Универзитета у Источном Сарајеву Урош Бјелица.

Д

Filter 2019