Fri. Oct 30, 2020
ћирилица /латиница

Митрополит Амфилохије одликовао Београдски синдикат

Извор: Тањуг

Митрополит црногорско-приморски Амфилохије одликовао је музички састав Београдски синдикат Златним ликом Светог Петра Другог Ловћенског Тајновидца.

Грамату и орден је у име групе примио Александра Протић – једини члан који је успио да уђе у Црну Гору, казали су из Београдског синдиката за Танјуг.

Уручење овог признања МЦП обављено је јуче након Литургије у манастиру Михољска Превлака.

Протић је рекао Танјугу да су орден добили за ревност и бригу за СПЦ и љубав посведочену кроз пјесме “Догодине у Призрену” и “Свиће зора“, посвећене одбрани светиња у Црној Гори и Косову и Метохији.

Три члана групе Феђа Димовић, Блажо Вујовић и Бошко Ћирковић враћени су са граничног прелаза ка Црној Гори гдје су жељели да учествују на литији у Подгоричком насељу Стари Аеродром као и молебану у Подгорици.

Било је планирано да испред Саборног Храма Христовог Васкрсења премијерно изведу песму “Свиће зора”.

Протић каже да им је жао и нејасно зашто су проглашени за претњу по националну безбједност Црне Горе, али да и овом приликом изражавају подршку одбрани светиња у Црној Гори.

Наша намјера није била да било кога угрожавамо или узнемиравамо, већ да узмемо учешћа у најчистијем и најдостојанственијем грађанском скупу нашег времена – казао је он.

Filter 2019