Fri. Oct 30, 2020
ћирилица /латиница

ДОДИК: Потребан ангажман свих за даљи развој Источног Сарајева

Извор: Срна

Српски члан Предсједништва БиХ и предсједник СНСД-а Милорад Додик разговарао је вечерас у сједишту Републике Српске у Источном Сарајеву са функционерима ове странке из општина које су у саставу града.


На састанку је било ријечи о актуелној ситуацији на подручју Источног Сарајева, измјени Закона о граду Источно Сарајево, планираним пројектима, будућим улагањима, као и припремама за предстојеће локалне изборе.

Додик је нагласио да је Источно Сарајево град од стратешког значаја за Републику Српску, јер је то град у којем је створена Република Српска и њене прве институције.

Он је подсјетио да је Влада Републике Српске кроз различите програме помогла и помаже да Источно Сарајево заживи у прави град који је добио своје најважније функције, додавши да је у посљедње двије године значајна средства уложила и Влада Србија.

“Све што је урађено у овом граду дио је политике СНСД-а и многи објекти свједоче томе. Ово је град у којем СНСД има чиме да се похвали. Скоро да нема ниједног пројекта у којем нисмо учествовали и тако треба да буде и убудуће, ако не и више, јер овај град и његови становници то заслужују”, рекао је Додик у разговору са функционерима из СНСД-а са подручја општина које чине Источно Сарајево.

Он је указао да сви функционери из СНСД-а на подручју Источног Сарајева морају да уложе максималан труд и да учине што више за бољи живот својих суграђана, да помогну развој и просперитет града.

“Град нису само стамбене зграде, већ и остала инфраструктура, нова радна мјеста, здравствене установе, путеви, улице, установе за културу, паркови, игралишта… све оно што граду даје живот и што ће људе задржати на овом простору”, нагласио је Додик.

Kада је ријеч о измјенама Закона о граду, на састанку је речено да је у Источном Сарајеву, као и у свим другим градовима, потребан директан избор градоначелника и одборника у Скупштини града на изборима, те да се утврде тачне надлежности града и односи између општина и самог града.

Наглашено је да градоначелника Источног Сарајево грађани треба да бирају директно на изборима, умјесто садашње праксе да се он бира индиректно у Скупштини града.

Filter 2019