Sun. Oct 25, 2020
ћирилица /latinica

Fočanski Medicinski fakultet potpisao tri sporazuma o saradnji

Izvor: RTRS

Fočanski Medicinski fakultet danas je potpisao tri sporazuma o saradnji sa beogradskim Medicinskim i Stomatološkim fakultetom, kao i sa Kliničkim centrom Srbije.

U Beogradu su potpisani sporazumi o saradnji Medicinskog fakulteta u Foči sa Stomatološkim i Medicinskim fakultetom Univerziteta u Beogradu, kao i sa Kliničkim centrom Srbije. Ovi dokumenti otvaraju vrata unapređenju dugogodišnje dobre saradnje ovih institucija.

Čeka nas nova etapa razvoja odnosa, a novi sporazumi o saradnji sa bratskim fakultetima iz Beograda preciziraće njen oblik u narednim godinama, kaže dekan Dejan Bokonjić. Očekuje da medicinski fakulteti u Banjaluci i Foči uskoro postanu punopravni članovi Asocijacije medicinskih fakulteta Srbije. Razgovarano je o razvoju nastave, zajedničkim naučno-istraživačkim projektima i specijalističkoj nastavi.

– To će se nastaviti u nekom narednom periodu uz malo drugačije dogovore s obzirom da ćemo pokušati da zajednički sa našim kolegama iz Srbije organizujemo dvosemestralnu specijalističku nastavu, a ostatak programa, edukacije i ostalo će biti u Foči . rekao je dr Dejan Bokonjić, dekan Medicinskog fakulteta u Foči.

Medicinski fakultet u Foči stasao je u samostalnu ustanovu koja ima svoje kapacitete, i možemo govoriti o saradnji koja je vrlo važna, ističe dekan Medicinskog fakulteta u Beogradu Nebojša Lalić i dodaje da, pogotovo danas, jer se obično projekti i budući razvojni planovi kreiraju tako što postoji više regionalnih partnera, tako da se, kako kaže, lakše dobijaju i spoljna podrška.

Sporazum sa Stomatološkim fakultetom u Beogradu daće dodatni zamah dugogodišnjoj dobroj saradnji.

– Dogovorili smo se da nastavimo saradnju u okviru nastave, razmjenu nastavnika, razmjenu studenata, da pokrenemo specijalističke studije zajedno sa Stomatološkim i Medicinskim fakultetom u Foči, i takođe da zajedno učestvujemo u naučno-istraživačkim projektima – rekao je Aleksa Marković,  dekan Stomatološkog fakulteta u Beogradu.

Medicinskom fakultetu u Foči dragocjeno je i iskustvo beogradskih kolega u vezi sa izvođenjem nastave na engleskom jeziku jer planiraju da uskoro i sami uvedu ovaj oblik nastave.

Filter 2019