Wed. Oct 28, 2020
ћирилица /латиница

Нове кошнице за 29 пчелара

Извор: Општина Источно Ново Сарајево

Начелник општине Источно Ново Сарајево Љубиша Ћосић и представници Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде, Аграрног фонда града Источно Сарајево и Удружења пчелара “Рој” Источно Сарајево, данас су у просторијама Општинске управе потписали Уговор, којим ће се пружити подршка за 29 корисника, односно пчеларских произвођача са подручја општине Источно Ново Сарајево за набавку нових кошница.

Укупна вриједност овог пројекта је око 45.000,00 КМ од чега ће Општина Источно Ново Сарајево дати свој допринос са 20%, Аграрни фонд Града Источно Сарајево 10%, Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде 40%, а преосталих 30% корисници.

Начелник Ћосић изразио је задовољство што се на самом почетку године кренуло у активности, које се односе на развијање пољопривредне производње на подручју општине Источно Ново Сарајево, као и задовољство што постоји више партнера на овом пројекту – јер више партнера гарантује боље кориснике као и резултате.

„Додјела кошница корисницима овог пројекта очекује се у марту, а наравно у току године очекује се још један круг, гдје ће се подржати други број корисника, конкретно са ројевима пчела“, рекао је начелник Ћосић.

Filter 2019