Tue. Mar 28, 2023
ћирилица /latinica

JUGOVIĆ I JAKIĆ: Kome i zašto smeta osnivanje Turističke organizacije Pale?

Autor: FILTER/ V.Č.

Načelnik Opštine Pale Boško Jugović i direktor JU „Turistička organizacija Opštine Pale“ Dragan Jakić održali su danas konferenciju za medije povodom pokušaja osporavanja osnivanja ove javne ustanove.

Rješenjem Višeg privrednog suda u Banjoj Luci odbijene su žalbe Grada Istočno Sarajevo i Turističke organizacije „Jahorina“-Grad Istočno Sarajevo.

Pomenutim žalbama osporovano je osnivanje paljanske Turističke organizacije.


Odlukom Višeg privrednog suda, prvostepeno Rješenje Osnovnog privrednog suda u Istočnom Sarajevu, kojim je JU „Turistička organizacija Opštine Pale“ upisana u sudski registar, postaje pravosnažno, saopštili su Jugović i Jakić.

Možemo reći da od danas Turistička organizacija opštine Pale zvanično postoji. To je zaista na ponos svih nas, prije svega mene kao načelnika , a i svih građana Pala. Ostaje nejasno ko i zašto je imao nešto protiv osnivanja ove organizacije? Iza toga stoji Grad Istočno Sarajevo, na žalost svih stanovnika naše opštine. Drago mi je da je sud pravilno procijenio odluku”, rekao je Jugović.


 ” Mi kao turistička organizacija ni u jednom momentu nismo izlazili iz pravnih okvira i poštovali smo sve odluke suda. Ovom prilikom želim da pozovem gradsku Turističku organizaciju Jahorina da zajedno radimo na promociji naše opštine, grada i Republike Srpske. Poznato je da u svijetu gradovi, regioni pa čak i države zajednički učestvuju na promociji i kreiranju turističkog sadržaja, pa ne vidim razlog zašto ne bismo mogli i mi tako da radimo“, rekao je, između ostalog, Jakić.

Uprkos dugom trajanju ovog procesa bili smo spriječeni da obavljamo naše aktivnosti, ali  uspjeli smo nešto i da uradimo, naveo je direktor Turističke organizacije Pale.

Primjer je “Snježna čarolija”, divan događaj koji je desio u Palama. Prodato je više od 4 000 karata i sredstva će biti usmjerena u humanitarne svrhe. Nastavljamo dalje da radimo po našem planu i programu. U narednih mjesec dana će biti potpisana strategija turizma opštine Pale, jedino su Pale i grad Trebinje dobili ovu strategiju od UN-a.  U narednom periodu bićemo učesnici mnogih sajmova gdje ćemo u najboljem svjetlu predstaviti turističke potencijale naše Jahorine“, zaključio je Jakić.

Filter 2019