ЈУГОВИЋ И ЈАКИЋ: Коме и зашто смета оснивање Туристичке организације Пале?

Аутор: ФИЛТЕР/ В.Ч.

Начелник Општине Пале Бошко Југовић и директор ЈУ „Туристичка организација Општине Пале“ Драган Јакић одржали су данас конференцију за медије поводом покушаја оспоравања оснивања ове јавне установе.

Рјешењем Вишег привредног суда у Бањој Луци одбијене су жалбе Града Источно Сарајево и Туристичке организације „Јахорина“-Град Источно Сарајево.

Поменутим жалбама оспоровано је оснивање паљанске Туристичке организације.


Одлуком Вишег привредног суда, првостепено Рјешење Основног привредног суда у Источном Сарајеву, којим је ЈУ „Туристичка организација Општине Пале“ уписана у судски регистар, постаје правоснажно, саопштили су Југовић и Јакић.

Можемо рећи да од данас Туристичка организација општине Пале званично постоји. То је заиста на понос свих нас, прије свега мене као начелника , а и свих грађана Пала. Остаје нејасно ко и зашто је имао нешто против оснивања ове организације? Иза тога стоји Град Источно Сарајево, на жалост свих становника наше општине. Драго ми је да је суд правилно процијенио одлуку”, рекао је Југовић.


 ” Ми као туристичка организација ни у једном моменту нисмо излазили из правних оквира и поштовали смо све одлуке суда. Овом приликом желим да позовем градску Туристичку организацију Јахорина да заједно радимо на промоцији наше општине, града и Републике Српске. Познато је да у свијету градови, региони па чак и државе заједнички учествују на промоцији и креирању туристичког садржаја, па не видим разлог зашто не бисмо могли и ми тако да радимо“, рекао је, између осталог, Јакић.

Упркос дугом трајању овог процеса били смо спријечени да обављамо наше активности, али  успјели смо нешто и да урадимо, навео је директор Туристичке организације Пале.

Примјер је “Сњежна чаролија”, диван догађај који је десио у Палама. Продато је више од 4 000 карата и средства ће бити усмјерена у хуманитарне сврхе. Настављамо даље да радимо по нашем плану и програму. У наредних мјесец дана ће бити потписана стратегија туризма општине Пале, једино су Пале и град Требиње добили ову стратегију од УН-а.  У наредном периоду бићемо учесници многих сајмова гдје ћемо у најбољем свјетлу представити туристичке потенцијале наше Јахорине“, закључио је Јакић.

Filter 2019