Wed. Mar 22, 2023
ћирилица /латиница

Црвени крст РС: Донација Болници и Дому за старија лица

Аутор: ФИЛТЕР/ М.К.

Представници Црвеног крста Републике Српске донирали су данас комплете постељина Болници “Србија” и Дому за старија лица у Источном Сарајеву.

Постељине су набављене из наших средстава, а одлучили смо да их поклонимо болницама и свим установама у којима борави више људи. Намјера нам је да им боравак у таквим установама буде угоднији“, рекао је Ђоко Михајловић, генерални секретар Црвеног крста РС.

Постељине су здравственим установама стално потребне и ради се о значајној донацији, поручује Небојша Шешлија, директор ЈЗУ Болница “Србија”.

Захваљујем се организацији Црвеног крста РС јер ово није прва акција коју организују. Имали смо и раније сарадњу, увијек су помагали овој установи“, навео је Шешлија.

Миљан Сладоје, директор Дома за старија лица рекао је да и овој установи свака донација значи.

Ова посебно јер је урађена на иницијативу Црвеног крста и из љихових средстава. Имамо одличну сарадњу са општинским организацијама Црвеног крста као и са републичком. Надам се да ћемо и у будућности сарађивати“, рекао је Сладоје.

Црвени крст РС донирао је комплете постељина у скоро 30 установа. Данас су, након Болнице “Србија” и Дома за старија лица, постељине однијели и у Завод за форензичку психијатрију Соколац.

Filter 2019