Wed. Mar 22, 2023
ћирилица /латиница

Услови закупа пословних простора у новој спортској дворани

Аутор: ФИЛТЕР/ М.К.

Скупштина општине Источно Ново Сарајево усвојила је Одлуку о условима и начину давања у закуп 29 пословних простора у спортско-пословном центру у изградњи, у оквиру којег је и спортска дворана.


Пословни простори су незавршени са обезбијеђеним прикључцима струје, воде, канализације. Одлуком је предвиђено да закупац о властитом трошку изврши унутрашње уређење простора, а да се уложена средства компензују кроз мјесечну закупнину.


Формирана је комисија која је утврдила колико је још средстава потребно уложити у сваки од 29 простора, да би добили употребну дозволу.


Kомисија је утврдила различите износе за 29 пословних простора, појединачно по метру квадратном. Желимо да подстакнемо сва правна и физичка лица да се пријаве и одлуче за дјелатност којом желе да се баве“, рекао је Љубиша Ћосић, начелник општине Источно Ново Сарајево.


Пословни простори нису на продају, они ће остати у општинском власништву.


Имајући у виду локацију нове спортске дворане, Трг Србије ће бити мјесто које ће окупљати велики број грађана и потреба за издавање тих пословних простора ће бити велика“, истакао је Ћосић.


KОЛИKО ЗАKУПАЦ ТРЕБА УЛОЖИТИ?


Иако су износи за сваки пословни простор различити, наводимо само неке примјере.
Kомисија је утврдила да се је пословни простро површине 29,29 м2 треба уложити још 383 KМ по м2 да би простор добио употребну дозволу.
За простор површине 97,12 м2, потребно је још 276 KМ по м2, а за онај површине 36,83 м2 још 330 KМ по м2…
Сва уложена средства биће враћена у оквиру 30 одсто мјесечне закупнине у периоду од 10 година, колико ће бити остављена могућност за закуп простора уз могућност поновног продужења.


ПОВРАТ СРЕДСТАВА


Закупац који одлучи завршити простор, за сав износ који је платио добиће умањење на мјесечном износу закупа.
Почетна цијена закупнине простора по м2 износи 10 KМ мјесечно.

Уговор о закупу закључује се на 10 година са могућношћу продужења.
Уговором о закупу између Општине и закупца, мјесечни износ закупине умањује се за 30 одсто, што представља дио вриједности уложених средстава закупца у опремање пословног простора.

Све детаље објавићемо за неколико дана, када се Одлука која је усвојена на Сједници Скупштине општине Источно Ново Сарајево, објеви у Службеним новинама града Источно Сарајево.

Filter 2019