Wed. Mar 22, 2023
ћирилица /латиница

Сајам туризма у Београду – велико интересовање за Источно Сарајево

Аутор: ФИЛТЕР/ М.К.

На 42. Међународном сајму туризма у Београду  први пут на посебном штанду заједнички наступ имају Туристичка организација “Јахорина” и Олимпијски центар “Јахорина” са хотелијерима.

Данас, другог дана сајма посјетили смо штанд и увјерили се да влада велико интересовање за зимску и љетну понуду на Јахорини, али и осталим дестинацијама Источног Сарајева.

Дејан Љевнаић, директор ОЦ Јахорина подсјетио је да је у посљедње двије године у инфраструктуру на планини уложено више од 50 милиона марака.

„Kада скијаши дођу не могу препознати терен. Имамо три нове стазе код нове гондоле. Стазе су покривене системом за вјештачко осњежавање који даје сигурност скијашима. Имамо нови ски лифт на Пољицама капацитета 1 200 скијаша на сат, што је четири пута више него стари а ту је и нових пет километара расвјете, као и Олимпијски бар на врху планине“, рекао је Љевнаић.

Подаци Олимпијског центра за ову сезону су одлични – до сада је скијало око 190 000 скијаша.

Уз зимску, за Јахорину је подједнако важна и љетна сезона. На сајму се промовишу садржаји у којима гости планине могу уживати, а међу којима је најинтересантнији планински боб.

Игор Тошић, директор Туристичке организације „Јахорина“ навео је да је туризам у Источном Сарајеву у експанзији и да је циљ освајање нових тржишта.

„Акценат је на Јахорини као примарној дестинацији, не само на скијању него и на свим садржајима које нудимо љети. Србија нам је примарно тржиште јер су гости из ове земље први у броју долазака и ноћења у нашем граду“, рекао је Тошић.

42. Међународни сајам туризма и пратећих манифестација окупио је 700 излагача из више од 40 земаља.

На овогодишњем Сајму туризма, чији је слоган “Пут под ноге”, почасна земља партнер је Египат, а први пут учествују Шри Ланка, Кенија и Словачка.

Дејан Љевнаић
Игор Тошић
Filter 2019