Tue. Mar 28, 2023
ћирилица /latinica

Radionica u Palama – prevencija vršnjačkog nasilja

Autor: FILTER/V.Č.

U Srednjoškolskom centru ”Pale” danas je održana diskusija u formi pričaonice povodom obilježavanja Dana prevencije vršnjačkog nasilja. Organizator diskusije su članovi Savjeta učenika, a realizovana je u saradnji sa organizacijom “World Vision”.

Radionicu su održale učenice ll razreda , Milica Šender i Ana Savić.

Nakon radionice , učenici SŠC ”Pale” i članovi Savjeta učenika su u dvorištu škole zasadili ”Sorbus” drvo prijateljstva koje su dobili na poklon od “World Visiona”.

Bojana Gutalj, pedagog škole rekla je da je obilježavanje Međunarodnog dana prevencije vršnjačkog nasilja, prilika da se skrene pažnja na problem ali i uzroke vršnjačkog nasilja.

“Zahvaljujemo se organizaciji  “World Visiona” na poklonjenom drvetu prijateljstva i na dugogodišnjoj saradnji. Zaista broj slučajeva vršnjačkog nasilja nije velik i zanemarljiv je. Kada do toga dođe trudimo se da to sasiječemo u korijenu i da se na najpravilniji način borimo protiv toga.”

Sofija Kremenović, predsjednik Savjeta učenika istakla je da je raduje veliki odziv na radionicu.

”Raduje me što žele da čuju preventivne mjere protiv vršnjačkog nasilja koje je itekako prisutno. Posadili smo drvo prijateljstva koje nas podstiče na rast, odnosno izrastanje na nekom mentalnom nivou da počnemo da se borimo protiv toga i da ne tolerišemo nasilje. ”

Filter 2019