Tue. Mar 28, 2023
ћирилица /латиница

Радионица у Палама – превенција вршњачког насиља

Аутор: ФИЛТЕР/В.Ч.

У Средњошколском центру ”Пале” данас је одржана дискусија у форми причаонице поводом обиљежавања Дана превенције вршњачког насиља. Организатор дискусије су чланови Савјета ученика, а реализована је у сарадњи са организацијом “World Vision”.

Радионицу су одржале ученице ll разреда , Милица Шендер и Ана Савић.

Након радионице , ученици СШЦ ”Пале” и чланови Савјета ученика су у дворишту школе засадили ”Сорбус” дрво пријатељства које су добили на поклон од “World Visiona”.

Бојана Гутаљ, педагог школе рекла је да је обиљежавање Међународног дана превенције вршњачког насиља, прилика да се скрене пажња на проблем али и узроке вршњачког насиља.

“Захваљујемо се организацији  “World Visiona” на поклоњеном дрвету пријатељства и на дугогодишњој сарадњи. Заиста број случајева вршњачког насиља није велик и занемарљив је. Када до тога дође трудимо се да то сасијечемо у коријену и да се на најправилнији начин боримо против тога.”

Софија Кременовић, предсједник Савјета ученика истакла је да је радује велики одзив на радионицу.

”Радује ме што желе да чују превентивне мјере против вршњачког насиља које је итекако присутно. Посадили смо дрво пријатељства које нас подстиче на раст, односно израстање на неком менталном нивоу да почнемо да се боримо против тога и да не толеришемо насиље. ”

Filter 2019