Припрема ли се избор другог потпредсједника у Скупштини града?

Аутор: ФИЛТЕР/ М.К.

Већином гласова у Скупштини града Источно Сарајево усвојена је Одлука о допуни статута Града.

Допуном је предвиђено да “Скупштина града може имати два потпредсједника, али под условом да нису из истог конститутивног народа или из групе Осталих.”

За Измјене градског Статута у коме ће се навести овај став, гласало је 17 одборника, док је 9 било против.

На питање колико би други потпредсједник коштао грађане и има ли потребе за још једним функционером, Мирослав Лучић, предсједник Скупштине града каже да се ради само о усклађивању Статута града са Законом о локалној самоуправи.

“Овдје се ради о усклађивању са Законом о локалној самоуправи који предвиђа ту могућност. Нема никакве сумње ни у какве додатне трошкове. Скупштина, скупштинска већина и градска управа ће одлучивати о томе да ли има или нема потребе за другим потпредсједником”, рекао је Лучић након сједнице.

Упитан да ли се размишља о избору другог потпредсједника, Лучић је рекао: “Не.”

С друге стране, Дејан Шешељ одборник СНСД-а сматра да је поменута одлука непотребна.

“Градска управа је већ годинама велики потрошачки апарат, а други потпредсједник би коштао још око 50 000 КМ бруто. Имамо ми проблема и у вртићима и у школама и у градском превозу”, изјавио је Шешељ.

Додао је да се чини да је мјесто другог потпредсједника, како је рекао, “намјештено за госпођу Бехију (Мулаосмановић), уколико би јој скупштинска већина у Трнову изгласала неповјерење”

“Ево СНСД обећава да се то неће десити па неће бити потребе за попуњавањем”, рекао је Шешељ.

Filter 2019