Tue. Mar 28, 2023
ћирилица /латиница

ПАЛЕ: Српчад Србији

Аутор: ФИЛТЕР/В.Ч.

Традиционална манифестација “Српчад Србији” одржана је вечерас у препуном Културном центру у Палама.

Манифестацију организује ЈУ ОШ “Пале” са пријатељима: ОШ “Бора Лазић” Влашка – Младеновац, КУД “Шумадија” – Младеновац, КУД “Максим Марковић”Косјерић, Основна музичка школа, подручно одјељење Пале, СПКД “Просвјета” ОО Пале.

Наша школа је ево већ трећи пут за редом организатор манифестације “Српчад Србији” поводом Дан државности Републике Србије. Ова, као и двије претходне, манифестација је резултат рада наших наставника и ученика. Сарадња са ОШ “Бора Лазић” из Влашке је на нивоу и посјећују нас већ трећу годину за редом, а сада смо договорили и посјету наших ученика њиховој школи. Циљ манифестације је обиљежавање овог битног датума, али и да дјеца међусобно размјене искуства и да уживамо у добрим играма” рекао је Александар Рајић, директор ОШ “Пале.

“Први пут смо гости овде и заиста су супер домаћини, они су били код нас овог љета у Косјерићу и мислим да смо стварно направили одличну сарадњу. Дошло је око 30 дјеце и играли смо игре из западне Србије и игре из околине Беле Паланке” изјавио је Милован Голубовић, умјетнички директор КУД “Максим Марковић” из Косјерића.

Срећна сам што смо успоставили овако добру сарадњу и што смо вечерас овде и што обиљежавамо овај важан датум. Дјеца су веома задовољна, одмах су се препознали још на вратима школе и размијенили загрљаје. Домаћини су заиста дивни. Ова сарадња нам је посебно драгоцјена јер излази из оквира наше државе и ово је једина школа из Републике Српске са којом сарађујемо и тако одржавамо српску традицију и културу” нагласила је Виолета Нинковић, директор ОШ “Бора Лазић.

Filter 2019