Wed. Mar 22, 2023
ћирилица /латиница

ПАЛЕ: “Светосавље” обиљежило прву годину постојања

Извор: ФИЛТЕР/В.П.

Чланови српског православног удружења “Светосавље” које је ове године на Савиндан 2020. обиљежило прву годину постојања, синоћ су у Црквеном дому у Палама заједно са Црквеном заједницом – Пале, организовали Академско вече у част светих отаца, Светог Симеона Мироточивог и Светог Саве.

Организатори ове свечаности били су свештеник Марко Милинац, учитељ Основне школе “Србија” Бојан Џилит као и епски пјесник уједно и предсјеник удружења “Светосавље” Саша Николић.

Саша Николић није крио одушевљење и узбуђеност поводом поменуте свечаности те је ја наш портал истакао сљедеће: “Циљ поменутог удружења као и саме манифестације јесте очување српске традиције и уједињење српског народа ма гдје он био. Такође, не смијемо дозволити да ђела наших духовних отаца оду у заборав. Јер су се поменути Оци борили за очување Цркве и писма нашег народа.

Поменућемо само неке од многобројних учесника свечаног догађаја а то су: млади гуслари Ђорђе Николић и Љубица Цвјетковић као рецитатор Ђурђина Гајовић.

Надати се да ће оваквих догађаја у нашем граду бити више, те да ће ова свечана окупљања постати дубоко укоријењена традиција.

Filter 2019