Mon. Mar 20, 2023
ћирилица /латиница

Отворена полицијска станица на Добрињи IV

Аутор: ФИЛТЕР/ М.К.

Полицијска станица Источна Илиџа од данас функционише у свом простору. Свечано је отворен објекат у насељу Добриња IV.

Радован Вишковић, предсједник Владе РС навео је да су простор обезбиједили Влада, ресорно министарство и Општина Источна Илиџа.

Све што је потребно полицији налази се у ових 350 м2, све је функционално . Општина је на самој ентитетској линији и значајно је да смо отворили станицу која ће унаприједити безбједност наших грађана“, рекао је Вишковић


Драган Лукач, министар унутрашњих послова РС подсјетио је да је Источна Илиџа била једна од ријетких локалних заједница која није имала полицијску станицу.


Влада је издвојила 878 000 KМ за куповину и опремање објекта, с циљем побољшања безбједност у граду. Врло је битно да у овом дијелу имамо станицу полиције“, навео је Лукач. Он је захвалио руководству општине на помоћи при оспособљавању простора за станицу.


У овогодишњем буџету Општина Источна Илиџа планирала је 150 000 KМ за изградњу и опремање станице.


Ми ћемо та средства ускоро прослиједити МУП-у. Безбједност нам је једна од најважнијих ставки и ово показује да смо на томе истрајали. Овај пројекат ми је лично још значајнији с обзиром на то да сам још 2014. као народни посланик инсистирао на отварању полицијске станице“, рекао је Маринко Божовић, начелник Источне Илиџе.


Ненад Вуковић, градоначелник Источног Сарајева истакао је важност сарадње свих нивоа власти на питању које се тиче безбједност грађана.


Иако то није наша директна надлежност и Град и општине су се укључиле и учествовале у свим активностима за које смо процијенили да ће учинити безбједност бољом. Подсјећам да смо провели пројекат покривања града видео надзором“, изјавио је Вуковић.

Полицијска станица Источна Илиџа почела је са радом 1. јула 2018. године и од тада функционише у пуном капацитету. До данас је станица била смјештена у просторијама полицијске станице Источно Ново Сарајево.

Filter 2019