Tue. Mar 28, 2023
ћирилица /latinica

MILJEVIĆI: Uskoro rješenje problema odvođenja fekalnih voda

Autor: FILTER/ M.K.

Danas je u Banja Luci potpisan ugovor o sufinansiranju projekta „Odvođenje fekalnih voda sa područja naselja Miljevići“.

Ugovor su potpisali Srđan Todorović, direktor Fonda za zaštitu životne sredine RS, Ljubiša Ćosić, načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo i Jovan Katić, direktor  preduzeća “Vodovod i kanalizacija“ A.D. Istočno Sarajevo.

Pomenuti projekat proglašen je najboljim u oblasti zaštite voda na javnom konkursu koji je raspisao Fond za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost RS.

 Vrijednost projekta je 166.074,25 KM od čega Fond učestvuje sa 90.000KM a Opština Istočno Novo Sarajevo sa 76.074,25 KM.

“Sadašnji stepen razvoja je ograničen jer kanalizaciona mreža nije razvijena a dio koji postoji nije uvezan u gradski kanalizacioni sistem. Otpadne vode sa ovog područja ispuštaju se u lokalni potok, što dovodi do njegove kontaminacije”, pojašnjavaju u Vodovodu.

 Realizacijom projekta koji će finansirati Fond i Opština, stvoriće se uslovi za dalji razvoj kanalizacione mreže u okolnim naseljima.

To će obezbijediti i mogućnost za razvoj poljoprivrednih djelatnosti i turizma, izgradnje vikend naselja na cjelokupnom području, kao i mogućnost korišćenja lokalnog potoka za navodnjavanje i stočarstvo“, navodi se u saopštenju.

Cilj projekta „Odvođenje fekalnih voda sa područja naselja Miljevići“ je uvezivanje postojećeg gradskog kolektora u Beogradskoj ulici sa postojećim kolektorom u naselju Miljevići, u dužini 1.300 m.

Filter 2019