Tue. Mar 28, 2023
ћирилица /латиница

МИЉЕВИЋИ: Ускоро рјешење проблема одвођења фекалних вода

Аутор: ФИЛТЕР/ М.К.

Данас је у Бања Луци потписан уговор о суфинансирању пројекта „Одвођење фекалних вода са подручја насеља Миљевићи“.

Уговор су потписали Срђан Тодоровић, директор Фонда за заштиту животне средине РС, Љубиша Ћосић, начелник општине Источно Ново Сарајево и Јован Kатић, директор  предузећа “Водовод и канализација“ А.Д. Источно Сарајево.

Поменути пројекат проглашен је најбољим у области заштите вода на јавном конкурсу који је расписао Фонд за заштиту животне средине и енергетску ефикасност РС.

 Вриједност пројекта је 166.074,25 KМ од чега Фонд учествује са 90.000KМ а Општина Источно Ново Сарајево са 76.074,25 KМ.

“Садашњи степен развоја је ограничен јер канализациона мрежа није развијена а дио који постоји није увезан у градски канализациони систем. Отпадне воде са овог подручја испуштају се у локални поток, што доводи до његове контаминације”, појашњавају у Водоводу.

 Реализацијом пројекта који ће финансирати Фонд и Општина, створиће се услови за даљи развој канализационе мреже у околним насељима.

То ће обезбиједити и могућност за развој пољопривредних дјелатности и туризма, изградње викенд насеља на цјелокупном подручју, као и могућност коришћења локалног потока за наводњавање и сточарство“, наводи се у саопштењу.

Циљ пројекта „Одвођење фекалних вода са подручја насеља Миљевићи“ је увезивање постојећег градског колектора у Београдској улици са постојећим колектором у насељу Миљевићи, у дужини 1.300 м.

Filter 2019