МИЛОРАД ДОДИК: Рјешења су корисна за све, па и Бошњаке

Извор: РТРС

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик истакао је да данашњи састанак српских представника на нивоу БиХ представља потпуни успјех.

Нагласио је да на њему ништа није тајно урађено.

Он је рекао да одлуке било које врсте неће бити усвајане.

Што се тиче других нивоа одлучивања за сада све остају у редовној активности. Зато је било људима потребно о чему се овдје ради. Могу да изразим задовољство да се значајан број одазвао позиву, један мали број то није и правдају то својим одсуством, а један број оних који се нису показали кохерентним и достојним да буду позвани радећи лоше за Србе у заједничким институцијама није био ни позван – изјавио је Додик.

Навео је да се приједлог измјена закона о Уставном суду БиХ финализује. Рекао је данас да је став српских представникa на нивоу БиХ да Уставни суд БиХ треба да има шест судија, два која долазе из Републике Српске и четири из Федерације БиХ.

Истакао је да вјерује да рјешења која су предложена могу бити корисна и прихватљива и за Бошњаке.

Додик је најавио да би у току дана или сутра требало да буде завршен заједнички приједлог српске и хрватске стране, предат надлежним структурама Представничког дома и Дома народа, те затражено да се то питање стави на дневни ред и размотри.

Нагласио је да је данас одржан радни састанак, на којем се договарало о одлучивању у заједничким институцијама.

Предсједништво, Савјет министара, Парламентарна скупштина, на свим мјестима бићемо, али нећемо доносити одлуке. Што се тиче других одлука нивоа одлучивања, комуникацијска, службена и остала, све остаје на истом нивоу – навео је Додик.

Filter 2019