Mon. Mar 20, 2023
ћирилица /латиница

ИСТОЧНО САРАЈЕВО: Сложно за спас и очување српских светиња

Извор: Српскаинфо Фото: Виво студио

Уз благослов Његовог високопреосвештенства митрополита дабробосанског Хризостома, вечерас су одржане четири литије и велики молебан на подручју Источног Сарајева, за спас и очување српских светиња на простору Црне Горе.

Овај град не памти да се некада оволико људи окупило и сложно ујединило

Грађани коментаришу да је црква одувијек и да ће заувијек окупљати и будити слогу међу људима, иако се некада чини да се народ, усред свих животних недаћа, удаљио и од вјере. 

Велики молебан одржан је на Тргу Републике Србије, након сусрета све четири литије. 

Његово високопреосвештенство митрополит дабробосански Хризостом у свом говору је истакао да је предсједник Црне Горе ударио на сав српски народ и позвао га да што прије исправи грешку. 

Бивале су и настајале разне државне заједнице и политике, али само је једна непромјењива константа на нашим просторима, а то је Српска Православна Црква – каже Хризостом. 

Светиње Црне Горе које бранимо од безбожника и које никада нећемо дати припадају цјелокупном српском народу – истиче он.

Организатори литија и великог молебана у Источном Сарајеву су црквене општине Kоторац, Војковићи, Источно Ново Сарајево и Врањеш, заједно са градом Источно Сарајево и општинама Источна Илиџа и Источно Ново Сарајево, уз благослов митрополита дабробосанског Хризостома.

Filter 2019