Thu. Mar 23, 2023
ћирилица /латиница

Играчке и безбједност дјеце

Извор: Срна

У Предшколској установи “Патријарх Павле” у Источном Новом Сарајеву одржан је округли сто о безбједности дјеце при куповини играчака.

Округли сто је организован у оквиру пројекта Удружења за заштиту права потрошача из Источног Сарајева “Женски интерактивни рурални центар” у сарадњи са Министарством трговине и туризма Републике Српске.

Сњежана Росуљаш, портпарол Удружења, навела је да је циљ пројекта да грађане упознају о томе које су играчке које се налазе на тржишту безбједне и на шта би требало да обрате пажњу приликом куповине.

Закон о заштити права потрошача Републике Српске дефинише одређене смјернице по питању безбједност и здравље потрошача, те прописује стандарде које би сваки производ требало да има.

Потрошачима се савјетује да не купују играчке које имају изражен јак мирис, којима брзо спада боја или имају оштре ивице.

“Треба обратити пажњу и уколико су то доста јефтинији производи у односу на исте производе тог типа на нашем тржишту”, навела је Росуљашева и додала да је потребно посебно обратити пажњу на увозне производе, нарочито из азијских земаља.

Filter 2019