Tue. Mar 28, 2023
ћирилица /latinica

Zajedno do novih naslova za školsku biblioteku

Uz nesebičnu pomoć Opštine Istočno Novo Sarajevo, Savjet učenika JU Srednje škole “28. juni” uspješno je realizovao projekat nabavke lektire i odabranih nagrađivanih naslova lijepe književnosti za školsku biblioteku.

Projekat je osmišljen povodom obilježavanja 14. februara, Međunarodnog dana darivanja knjiga, a predstavnici Opštine imali su sluha da prepoznaju koliko je važno da srednjoškolci na policama školske biblioteke imaju na raspolaganju nove naslove, saopšteno je iz Savjeta.

Savjet učenika Srednje škole „28. juni“ može se pohvaliti uspješnom realizacijom brojnih aktivnosti. Pored onih koje već tradicionalno imaju u svom programu, aktivnost povodom Međunarodnog darivanja knjiga prvi put je osmišljena u ovoj školskoj godini.

Povodom Međunarodnog dana darivanja knjiga članovi Savjeta, zajedno sa koordinatorom profesoricom Marijom Ikonić došli su na ideju da novim naslovima obogate fond biblioteke i samim tim da podstaknu učenike naše škole da više čitaju. Ovom prilikom se zahvaljujemo načelniku što je imao razumijevanja za naše potrebe i pomogao nam da uspješno realizujemo planiranu aktivnost, za koju se nadamo da će postati tradicionalna. Takođe bih istakla da se Savjet u toku prethodne i ove školske godine može pohvaliti brojnim aktivnostima, a jedna od njih je ta da smo u ovu školsku godinu ušli sa najuspješnijom do sada uređenom akcijom „Jedan slatkiš, jedno dijete“ u kojoj je prikupljeno 370 paketića koji su podijeljeni našim mališanima“, rekla je Ana Mirjana Vlačić, predsjednica Savjeta učenika Srednje škole „28. juni“

Jako je važno da su svim našim učenicima na raspolaganju nove knjige i da svako može da zaduži svoj primjerak školske lektire. Nadam se da ćemo kroz slične projekte i ubuduće izgrađivati i bogatiti fond i da ćemo u svakoj školskoj godini imati na raspolaganju nove naslove“, rekla je Aleksandra Đorem jedna od predstavnica Savjeta.

Boris Brajović, direktor Srednje škole „28. juni“ zahvalio je načelniku opštine Istočno Novo Sarajevo, gospodinu Ljubiši Ćosiću za bezrezervnu i konstantnu podršku koju pruža učenicima Srednje škole „28.juni“ u svim njihovim idejama, inicijativama i projektima.

Naglasio je da je ova podrška značajna, jer su učenici generatori budućnosti Opštine i Grada, te je poruka jedinstvena – isplati se ulagati u znanje, a naši učenici to vraćaju svojim sve većim uspjesima u Republici Srpskoj, ali i van granica.

Od izuzetnog značaja je što je riječ o učeničkoj inicijativi koja je naišla na podršku i razumijevanje predstavnika lokalne zajednice da zajedničkim snagama utiču na to da novi naslovi budu na raspolaganju svim našim učenicima“, rekao je Brajović.

Ovu aktivnost Savjeta učenika Srednje škole „28. juni“ Opština Istočno Novo Sarajevo podržala je novčanim sredstvima u iznosu od oko 800 KM, a projekat je imao za cilj da ukaže na važnost i ulogu knjige i čitalaštva u cjeloživotnom obrazovanju svakog srednjoškolca.

Autori teksta su učenici Srednje škole “28.juni”

Filter 2019