Sat. Apr 1, 2023
ћирилица /latinica

DEMOS PALE: “Pojedinci iz straha od izbornih rezultata ne biraju sredstva”


U cilju istinitog izvještavanja i informisanosti, Opštinski odbor Demokratskog saveza Demos Pale, reaguje na, kako se navodi u saopštenju za javnost, niz neistina koje su sinoć iznesene u „Dnevniku 2“ i “Dnevniku 3” Radio Televizije BN.

“U prilogu emitovanom u ovim informativnim emisijama, koji govori o razmiricama u paljanskom SNSD-u i prodaji zemljišta na Jahorini, iznesen je niz paušalnih, netačnih i neistinitih informacija, čiji je cilj nanošenje štete i urušavanje ugleda Demosa i naših istaknutih članova i funkcionera na Palama”, navedeno je u saopštenju OO Demos-a Pale.

“Kako bi izbjegli mogućnost da budu predmet tužbi za iznošenje neistina i narušavanje ugleda ličnosti, vješto su izbjegli imenovanje gospodina Aca Stanišića, služeći se tehnikom prikazivanja njegovog lika objasniti javnosti o kom se to odborniku Demosa radi u njihovim navodima. Ne želimo da ulazimo u razloge toga za koga i u čijem interesu je navedeni prilog kreiran, ali želimo da našim sugrađanima kažemo da iznesene tvrdnje po kojima je zemljište prodato jednom od odbornika Demosa koji je u porodičnim vezama sa načelnikom Jugovićem, nisu ništa drugo do čista laž”, stoji u saopštenju.

“Nijedan odbornik Demosa u ovom mandatu nije kupio nijednu parcelu na Jahorini, pa tako ni onaj kojeg optužuju da je u porodičnim vezama sa načelnikom opštine, a koji ove veze sa načelnikom nikada nije krio. Naprotiv. Pored neosnovanih navoda i optužbi o kupovini zemljišta po niskim cijenama, u ovom prilogu navodi se i da će Demos kandidovati Boška Jugovića kao svog kandidata za načelnika na predstojećim izborima, što je takođe potpuna neistina. Paljanski Demos podržaće novu kandidaturu gospodina Jugovića, koji će biti kandidat Saveza nezavisnih socijaldemokrata, ma koliko naručioci emitovanog priloga priželjkivali drugačije. U Opštinskom odboru Demosa Pale svjesni smo toga da je odavno započela predizborna kampanja, a da oni politički protivnici koji strahuju od rezultata koji ćemo postići na predstojećim izborima neće birati sredstva kojima će pokušavati da ukaljaju ugled naših članova. Zaboravljaju samo jedno, a to je da se na Palama svi dobro poznajemo i da su sve laži kratkog vijeka, a da će građani 4. oktobra dati konačnu riječ i neke poslati u političku istoriju”, navode iz OO Demos-a Pale.

Filter 2019