Mon. Mar 27, 2023
ћирилица /латиница

ДЕМОС ПАЛЕ: “Појединци из страха од изборних резултата не бирају средства”


У циљу истинитог извјештавања и информисаности, Општински одбор Демократског савеза Демос Пале, реагује на, како се наводи у саопштењу за јавност, низ неистина које су синоћ изнесене у „Дневнику 2“ и “Дневнику 3” Радио Телевизије БН.

“У прилогу емитованом у овим информативним емисијама, који говори о размирицама у паљанском СНСД-у и продаји земљишта на Јахорини, изнесен је низ паушалних, нетачних и неистинитих информација, чији је циљ наношење штете и урушавање угледа Демоса и наших истакнутих чланова и функционера на Палама”, наведено је у саопштењу ОО Демос-а Пале.

“Како би избјегли могућност да буду предмет тужби за изношење неистина и нарушавање угледа личности, вјешто су избјегли именовање господина Аца Станишића, служећи se техником приказивања његовог лика објаснити јавности о ком се то одборнику Демоса ради у њиховим наводима. Не желимо да улазимо у разлоге тога за кога и у чијем интересу је наведени прилог креиран, али желимо да нашим суграђанима кажемо да изнесене тврдње по којима је земљиште продато једном од одборника Демоса који је у породичним везама са начелником Југовићем, нису ништа друго до чиста лаж”, стоји у саопштењу.

“Ниједан одборник Демоса у овом мандату није купио ниједну парцелу на Јахорини, па тако ни онај којег оптужују да је у породичним везама са начелником општине, а који ове везе са начелником никада није крио. Напротив. Поред неоснованих навода и оптужби о куповини земљишта по ниским цијенама, у овом прилогу наводи се и да ће Демос кандидовати Бошка Југовића као свог кандидата за начелника на предстојећим изборима, што је такође потпуна неистина. Паљански Демос подржаће нову кандидатуру господина Југовића, који ће бити кандидат Савеза независних социјалдемократа, ма колико наручиоци емитованог прилога прижељкивали другачије. У Општинском одбору Демоса Пале свјесни смо тога да је одавно започела предизборна кампања, а да они политички противници који страхују од резултата који ћемо постићи на предстојећим изборима неће бирати средства којима ће покушавати да укаљају углед наших чланова. Заборављају само једно, а то је да се на Палама сви добро познајемо и да су све лажи кратког вијека, а да ће грађани 4. октобра дати коначну ријеч и неке послати у политичку историју”, наводе из ОО Демос-а Пале.

Filter 2019