БОЛНИЦА “СРБИЈА”: У Онколошком конзилијуму од сада и радиотерапеут

Сви пацијенти ЈЗУ Болнице “Србија” од сада ће на располагању имати радиотерапеута у Онколошком конзилијуму који ће се одржавати сваких петнаест дана. Тиме је комплетиран мултидисциплинарни тим у пуном саставу: онколог, радиолог, хирург, патолог, уролог, гинеколог и радиотерапеут.

Квалитет Онколошког конзилијума подигнут је тренутно на највећи могући ниво и онколошким пацијентима се на овај начин обезбјеђује одговарајућа радиотерапија у терапијске и палијативне сврхе, а самим тим овим пацијентима се продужава квалитет живота, саопштено је из ЈЗУ Болница “Србија.”

Менаџмент ЈЗУ Болница „Србија“ предано ради како би поред добрих опште-техничких услова окупио што бољи љекарски кадар различитих профила и како би у потпуности биле задовољене све потребе лијечења становника овог дијела Републике Српске.

Наша болница је до сада радиотерапеута контактирала путем телефона и видеолинка или су пацијенти морали ићи до Бања Луке. Овај облик консултација са радиотерапеутом на даљину није давао задовољавајуће резултате, а то значи да су због неадекватне терапије највише испаштали наши пацијенти. Од сада више нећемо имати ове проблеме”, рекао је Небојша Шешлија, директор ЈЗУ Болница “Србија”.

Шешлија је каже да му је циљ да се у овој години наставе активности на обезбјеђивању нових кадровских рјешења у наредном периоду, а у корист свих пацијента ЈЗУ Болница “Србија”.

Filter 2019