Sat. Sep 26, 2020
ћирилица /латиница

ПАЛЕ: Усвојен буџет за 2020. годину

Скупштина општине Пале усвојила је данас буџет за 2020. годину у износу од 14.990.000 KМ, што је за 305.000 KМ више у односу на нацрт.

Пројектована буџетска средства чине порески и непорески приходи, грантови из земље, средства по основу трансфера локалним заједницама, примици за нефинансијску имовину, примици по основу пореза на додатну вриједност, примици из трансакција између различитих јединица власти и неутрошена намјенска средства из ранијег периода.

Начелник општине Пале Бошко Југовић изразио је задовољство усвојеним буџетом у износи од 14.990.000 KМ, додајући да он има посебан терет јер је развојни, инвестициони.

“Средства ће бити уложена у вриједне пројекте. Уложићемо много енергије да се реализује, иако све зависи колико ће трајати грађевинска сезона, да ли ће бити довољно извођача радова. Има пројеката који су извјесни и сигурно ћемо дати све од себе да реализујемо тај буџет”, рекао је Југовић новинарима након сједнице.

Према његовим ријечима, у току идуће године планирано је много улагања од куповине контејнера, сађења зеленила, изградње централног парка површине 6.000 квадратних метара који треба да буде на понос општине Пале.

Југовић је рекао да је на сједници донесена одлука да се помогне водоводном предузећу путем низа пројеката.

“Општина Пале ће покренути на прољеће тендер и изградњу цјевовода Врело-Прача-Јахорина због снабдијевања Јахорине и језера за осњежавање. Имаћемо преговоре и са соколачким воводовом да се укључи водовод Kржуљ у систем водовода у насељу Мокро и тиме бисмо ријешили проблем редукције у овом мјесту”, навео је Југовић.

Предсједник СО Пале Синиша Ласица констатовао је да је сједница успјешно завршена, те да је буџет за идућу годину веома перспективан.

Шеф Kлуба одборника СНСД-а Дамјан Шкипина рекао је да је усвојени буџет за идућу годину од 14.990.000 KМ за сваку похвалу.

Шеф Kлуба одборника ПДП-а Игор Тошић изјавио је да су одборници те странке имали низ замјерки на предложени буџет јер сматрају да је он “превише фризиран”.

Filter 2019