Sat. Sep 26, 2020
ћирилица /латиница

ПАЛЕ: Више разговарати о опасности од мина

Аутор: ФИЛТЕР/ М.К.

У Палама је одржано републичко такмичење “Мисли мине 2019” за ученике седмих разреда. Учествовало је девет екипа, побједника регионалних такмичења.

Најбоља екипа ове године је ОШ “Свети Сава” Источно Ново Сарајево.

Такмичење, као и претходних година, организује Црвени крст Републике Српке.

Наташа Радовановић, ученица из Лопара, каже да сви требају проширити знање о опасности од мина јер је та опасност реална.

Не треба улазити у минирана подручја а ако нисмо примијетили ознаку и ушли смо, треба стати и позвати помоћ. Не треба се помјерати ни враћати јер гдје је једна мина ту је сигурно и више њих.”

Црвени крст Републике Српске организује такмичење сваке године, поводом Недјеље упозоравања на опасност од мина, која се обиљежава од 8. до 15. децембра.

БиХ је угрожена минама и са овим проблемом суочаваћемо се још најмање 10 година, каже Снежана Kовач, координатор за Програм упозоравања на опасности од мина у ЦK РС.


Посебно морамо едуковати дјецу. Kако вријеме пролази тако се и мање говори о овој теми. Мање о томе причају и родитељи у кући а онда и дјеца све мање знају. Зато је наш задатак да о томе наставимо причати јер проблем постоји, није ријешен.


Filter 2019