Sat. Sep 26, 2020
ћирилица /латиница

ПАЛЕ: Акција “Један слаткиш једно дијете”

Аутор: ФИЛТЕР/В.Ч.

Савјет ученика СШЦ “Пале” у сарадњи са Омладинским студенtским парламентом СЦ “Пале” и Удружењем студената “Политиколог” организовао је акцију “Један слаткиш једно дијете”.

Сврха акције је прикупљање слаткиша ради прављења пакетића за дјецу из из социјално угрожених породица на локалитету општине Пале. Акција траје до 23. децембра, а 24. децембра биће организована приредба на којој ће ови пакетићи бити уручени. Кутије за донирање слаткиша постављене су у ТЦ “Бест”, “Оногошт маркетима”, “НБА” продавници и у грилу “Сити Бургер” код Средњошколског центра “Пале”.


Младен Пјевчевић, предсједник Омладинског студентског парламента СЦ “Пале” рекао је да је јако задовољан сарадњом са будућим колегама из Савјета ученика ЈУ СШЦ “Пале” као и колегама из удружења “Политиколог”.

“Мислимо да је акција одлична ствар која ће усрећити много малишана и као таква ће подићи свијест о хуманости и покренути и друге организације да крену нашим путем” каже Пјевчевић и додаје да су у Студентском Центру “Пале” (Дом 1 и Дом 2) постављене кутије за конзервисану храну у коју студенти могу остављати исту која ће пред крај ове године бити уручена социјално угроженим породицама.

Соња Марковић, члан Удружења студената ”Политиколог” констатовала је да захваљујући сарадњи три удружења кција “Један слаткиш-једно дијете” први пут добија комплетан смисао.

Прошле године, Удружење студената “Политиколог” такође је спроводило хуманитарну акцију овог типа, међутим сматрамо да што је више нас укључено, више малишана ће бити усрећено. У договору са остатком екипе “Политиколога” прикључили смо се акцији и надамо се да ће иста постати традиција коју ћемо преносити на генерације које тек долазе. Радујемо се даљој сарадњи у нади да ћемо на овај начин подићи свијест младих и омладине о важности оваквих или сличних акција” рекла је Марковићева.


Софија Кременовић, предсједник Савјета ученика ЈУ СШЦ “Пале” са поносом истиче да је акција добила традиционалну ноту у школи.

Веома ми је драго што се ове године можемо похвалити јединством, те се због тога свакако надамо бољем резултату исте, која се прије увијек реализовала на нивоу школе. Ове године смо удружили снаге, а надам се да ће се сарадња наставити и убудуће. Као завршну активност ћемо организовати новогодишњи програм у Културном центру “Пале”, гдје ћемо и уприличити додјелу пакетића за малишане. Наш највећи успјех ће бити што већи број насмијане дјеце” наглашава Крменовићева и позива све добре људе да помогну у сакупљању, првенствено, слаткиша, али и играчака, одјеће и обуће, како би сви радосно дочекали предстојеће празнике.

Надам се да ћемо бити примјер и наредним генерацијама и подићи свијест о хуманости” наглашава за крај предсједница паљанског Савјета ученика.

Filter 2019