Sat. Sep 26, 2020
ћирилица /латиница

ПАЛЕ: Нацрт буџета за 2020.годину већи од 14 милиона KМ

Аутор: ФИЛТЕР/ М.К.


Одборници Скупштине општине Пале усвојили су данас Нацрт општинског буџета за 2020.годину у износу од 14 685 000 KМ. Тај износ већи је за 1 100 000 KМ односу на ребаланс овогодишњег буџета.


Бошко Југовић, начелник општине Пале рекао је да је буџет инвестициони и да ће више од четири милиона бити уложена у важне пројеката.


Уложиће се милион KМ у Јахорину а са Олимпијским центром дефинисаће се пројекти. На Палама су одређена средства за изградњу парка, топловода за измјештање „Топлане“, асфалтирање 16 улица“, појаснио је Југовић.


До краја децембра, када ће бити одржана сједница на којој се очекује изјашњавање о коначном плану буџета за наредну годину, размотриће се сваки приједлог који су одборници данас дали, истакао је начелник општине.


Одборници СДС-а и ПДП-а нису подржали Нацрт буџета јер, како кажу, нису сигурни да ће све наведено бити урађено.


Игор Тошић (ПДП) запитао се шта ће бити са буџетом када на Јахорини не буде земље за продају.


Требали смо бити опрезнији при планирању прихода од продаје земље у власништву општине“, изјавио је Тошић.


Дамјан Шкипина (СНСД), сматра наводе опозиције неоправданим. Подсјећа да, иако је било планирано, до продаје неколико плацева на Јахорини ове године није дошло због процјене да је тренутна тржишна цијена мала.


Већ од јануара ћемо имати нову цијену земљишта. Неће доћи до оштећења буџета, напротив. То је потврда да се све озбиљно разматра. Подсјећам да су сви једногласно усвојили одлуку о продаји земље Олипмијском центру и наравно да развој инфраструктуре на Јахорини значи развој Пала“, каже Шкипина.

Filter 2019