Sat. May 18, 2024
ћирилица /латиница

ЏУДО КЛУБ СЛАВИЈА: Нове медаље у витрини клуба

Џудо клуб Славија имала је овај викенд представнике на два такмичења млађих селекција. Славијиних 11 џудока наступило је на “Купу града Сарајева”, док је Срђан Пандуревић наступио у Београду као појачање за ЏК Звијезда Бања Лука.

Бањалучани, појачани нашим Пандуревићем, у јакој конкуренцији , на тимском такмичењу “Србија Опен”, заустављени су у полуфиналу.

“Kуп града Сарајева”, одржан је 23. новембра у Скендерији. Међу 540 такмичара, учешће је узело и 11 такмичара Славије. У јакој конкуренцији освојено је пет медаља. Златна је била Горана Пржуљ, сребро су освојиле Дуња Грубачић и Ана Шкиљевић, док су се бронзом окитиле Андријана Шутвић и Софија Вујадиновић. Овога пута остали такмичари нису освојили медаље, али су богатији за једно ново такмичарско искуство.


Овај догађај није имао само такмичарски карактер, него и хуманитарну димензију. Наиме, Џудо клуб Славија је, у сарадњи са домаћином турнира Џудо клубом “Браћа Лукач”, поставио кутију за прикупљање новчаних средства за лијечење наше суграђанке Иване Бјелогрлић. Стеван Прстојевић, џудиста Славије и активиста Црвеног крста, је неко кога морамо издвојити у овој причи. Поред обавеза на турниру, максимално се потрудио да се прича о маленој Ици прошири међу свим учесницима.

©citajfilter.com 2019-2023 * Оснивач и издавач: Centar media d.o.o. * Главни и одговорни уредник: Мира Костовић * Контакт: citajfilter@gmail.com