Sun. Jun 23, 2024
ћирилица /латиница

ЈАХОРИНА: У суботу бесплатна вожња гондолом

Извор: ОЦ Јахорина

Олимпијски центар Јахорина са задовољством објављује да је отварање највећег пројекта на Јахорини, кабинске гондоле Јавор – Партизан, заказано за суботу, 30. новембар 2019. године.

Ради се о инсталацији компаније Леитнер капацитета 2.700 скијаша на сат и дужине 1.100 м. Гондола има укупно 36 десетосједних кабина од којих је једна ВИП прилагођена за посебне намјене.

Изграђена је на траси која је најмање изложена вјетру и магли тако да ће радити и када остале инсталације нису у могућности. Спаја дио скијалишта Прача са дијелом скијалишта Пољице, што је недостајало у претходном периоду.

Уз гондолу су изграђене и три нове стазе дужине 5 км, главна и највећа стаза прекривена је системом оснежавања и изграђени су вјетроустави. Осим што ће значајно допринијети повећању квалитета скијања на Јахрорини, кабинска гондола Јавор – Партизан ће бити својеврсна туристичка атракција прилагођена и за панорамско разлгледање, те ће на адекватан начин употпунити понуду Олимписког центра Јахорина током цијеле године.


Вожња новом кабинском гондолом ће у суботу, 30. новембра, бити бесплатна за све госте Јахорине у термину од 10 до 15 часова. Kао прослава поводом отварања овог изузетно значајног пројекта за Олимпијски центар Јахорина услиједиће концерт Саше Матића са почетком од 20:00 часова.

©citajfilter.com 2019-2023 * Оснивач и издавач: Centar media d.o.o. * Главни и одговорни уредник: Мира Костовић * Контакт: citajfilter@gmail.com