Fri. Jun 14, 2024
ћирилица /латиница

ЈАХОРИНА: Додик пустио у рад гондолу “Јавор-Партизан”

Фото извор: СРНА

Извор: СРНА
Фото извор: СРНА

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик свечано је данас на Јахорини пустио у рад новоизграђену гондолу “Јавор-Партизан”, дужине 1.100 метара са 36 кабина, чији је капацитет 2.700 скијаша на час.

Додик је честитао Олимпијском центру “Јахорина” на још једном великом инфраструктурном подухвату, који олипмијску љепотицу још брже води у сам врх европских и свјетских ски-дестинација.

Он је потврдио да ће институције Републике Српске и убудуће снажно подржавати развој Олимпијског центра “Јахорина”, али и друге квалитетне пројекте у цијелој Републици Српској, који воде ка њеном још интензивнијем развоју и међународној промоцији.

Предсједник Надзорног одбора Олимпијског центра “Јахорина” Недељко Елек рекао је да ће гондола носити име прослављеног српског режисера Емира Kустурице, а ски стаза која прати гондолу име прослављеног српског тенисера Новака Ђоковића.

Начелник општине Пале Бошко Југовић рекао је да ће ова локална заједница на локалитету Јахорине поклонити плац Новаку Ђоковићу у знак захвалности за његов допринос промоцији српског спорта у свијету.

Вриједност инвестиције је осам милиона евра. Гондола ће повезати дио скијалишта Прача са дијелом скијалишта Пољице, а траса ће радити и када остале инсталације због временских прилика то нису у могућности.

Уз гондолу су изграђене и три скијашке стазе, уређене по ФИС стандардима, дужине пет километара, заштићене вјетроуставама и прекривене системом осњежавања, а направљени су везни путеви који воде ка гондоли, те нови лифт на Пољицама, капацитета 1.200 скијаша на сат.

Данас је вожња новом кабинском гондолом бесплатна за све госте Јахорине од 10.00 до 15.00 часова.

Осим Додика, присутнима су се на церемонији отварања гондоле обратили и директор Олимпијског центра “Јахорина” Дејан Љевнаић, предсједник Надзорног одбора Центра Недељко Елек, специјални гост Срђан Ђоковић, отац прослављеног тенисера Новака Ђоковића, као и представник компаније “Лајтнер”, извођача радова.

У оквиру свечаног отварања гондоле, вечерас ће на Јахорини бити организован концерт Саше Матића, који почиње у 20.00 часова.

©citajfilter.com 2019-2023 * Оснивач и издавач: Centar media d.o.o. * Главни и одговорни уредник: Мира Костовић * Контакт: citajfilter@gmail.com