Хапшења осумњичених за намјештање утакмица

Опсежном истрагом Агенције за истраге и заштиту БиХ /Сипа/ до сада је у оквиру акције “Вар” обухваћено 11 лица због сумње да су намјештала фудбалске утакмице.

Н1 преноси да су осумњичени Илија Живковић, Милош Гиговић, Зоран Грбић, Салем Пролић, Владимир Доминковић, Ирфан Дурић, Харис Попрженовић, Мирза Kазлагић, Kенан Бајрактаревић, Анте Биљешко и Фуад Захировић.

Из Тужилаштва БиХ саопштено је да су активности усмјерене на судије и друге службенике у оквиру фудбалских асоцијација осумњичене да су током ове године захтијевали и примали дарове и друге облике користи, да би погодовали исходима одређених утакмица у Првој лиги Федерације БиХ.

“Током истраге утврђено је да су осумњичени у више наврата захтијевали и добијали одређене новчане износе да би исходовали повољан резултат за одређени фудбалски клуб”, саопштено је из Тужилаштва БиХ.

Портпарол Сипе Лука Миладиновић изјавио је раније Срни да су у току претреси на подручју Шамца, Орашја и Новог Травника, те да је акција, према наредбама Тужилаштва и Суда БиХ, усмјерена на лица осумњичена за организовани криминал, злоупотребу положаја, примање дара и других облика користи.

Након хапшења, осумњичени ће бити предати поступајућем тужиоцу.

Filter 2019