Mon. May 27, 2024
ћирилица /латиница

У плану мега пројекат-изградња гондола до Пала и Лукавице

Извор: СРНА

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик истакао је да је садашњи изглед Јахорине заједнички успјех цијеле Републике Српске, јер су у ову планинску љепотицу уложена огромна средстава, али, прије свега, огромна жеља да јој буде враћен стари сјај, значај и углед.

Политичари се увијек мјере по томе шта оставе иза себе, а не шта причају да ће урадити. Kада се окренем сада и погледам шта смо урадили на Јахорини у посљедњих неколико година вјероватно не би требало ништа да говорим, али отварањем ове гондоле наши планови се не завршавају”, рекао је Додик.

Он је нагласио да је велика част и задовољство због чињенице да је направљена гондола, али да се ту неће стати, нити се ту планови завршавају.

Они се настављају. Имамо намјеру да у наредном периоду почнемо да градимо гондолу до Пала и Лукавице. То ће бити мега пројекат који ћемо да реализујемо у наредних неколико година и он ће значити нову понуду и нови садржај на овој олимпијској планини. Зато сви морамо да будемо дио овог тима који се зове Јахорина”, рекао је Додик.

Српски члан Предсједништва БиХ рекао је да је Јахорини потребно много инвеститора и нових смјештајних објеката.

Овдје морамо да уведемо више реда. Ништа не може бити резултат личних жеља и амбиција. Морамо планирати и радити заједно и Влада је та која треба да има основну функцију у сарадњи са општинама на овом подручју како би ова планинска љепотица била од глобалног значаја“, истакао је Додик.

Прогласивши гондолу свечано отвореном, Додик је изразио захвалност свима који су учествовали у реализацији овог пројекта, а посебно министрима и цијелој Влади Републике Српске без чијих одлука не би било могуће све ово релизовати.

Он је пренио поздраве и захвалност прослављеног редитеља Емира Kустурице због одлуке да гондола на Јахорини носи његово име.

Kустурица је велики љубитељ ове планине, скијања и човјек који ће веома брзо доћи овдје поново“, истакао је Додик.

©citajfilter.com 2019-2023 * Оснивач и издавач: Centar media d.o.o. * Главни и одговорни уредник: Мира Костовић * Контакт: citajfilter@gmail.com