Mon. Jul 22, 2024
ћирилица /латиница

Ухапшени радници СИПА-е

Божо Пурковић из Источног Сарајева и Предраг Мрђа из Бањалуке радници СИПА-е, који имају статус државних службеника, данас су ухапшени, сазнају “Независне”.

Терете  се да су починили кривично дјело искориштавање службеног положаја или овлаштења, односно одавали службене радње које су предузимали полицијски службеници СИПА-е у оквиру акције “Перо”.

Лука Миладиновић, портпарол СИПА, кратко је потврдио да су упоредо са акцијом “Перо”, у акцији “Блиц” ухапшена су два лица запослена у СИПА који су осумњичени да су откривали службене тајне током истраге у предмету “Перо”.

Истакао је да су лица ухапшена у Бањалуци и Источном Сарајеву, те да над њима врши криминалистичка обрада, наводећи да ће детаљи поменуте акције бити накнадно познати.

Подсјећамо да је данас 20 особа ухапшено у акцији “Перо“. Осумњиченима у овој истрази се ставља на терет постојање основа сумње да су у периоду од 2014. године до данас, на подручју Цазина, Бихаћа, Тузле, Зенице, Сарајева и Источног Сарајева, као организована група проналазили особе којима су без одвијања наставног процеса издавали незаконите цертификате, те основношколске, средњошколске и високошколске дипломе, а заузврат примали новац.

©citajfilter.com 2019-2023 * Оснивач и издавач: Centar media d.o.o. * Главни и одговорни уредник: Мира Костовић * Контакт: citajfilter@gmail.com