Mon. May 27, 2024
ћирилица /латиница

Средњошколци поручују: “Будите промјена коју желите видјети у свијету”.

Поводом Међународног дана средњошколаца ученици ЈУ СШ “28.јуни” су посредством Савјета ученика радили на рјешавању проблема са којима се средњошколци сусрећу.

Недостатак практичне наставе и недовољно информација о неформалном образовању, неки су од проблема које су истакли.

Међународни дан средњошколаца подстакао их је на одржавање интересантне радионице.

Причали су о проблемима, потом се подијелили у двије групе и предлагали рјешења. Kроз “дрво проблема”, узроке и посљедице дошли су до рјешења која су у складу са њиховим могућностима, те их планирају реализовати до краја школске године.

Поносна сам на оно што смо до сада урадили и што смо напокон успјели да се скупимо и причамо о стварима које се нас заиста тичу. Изузетно сам захвална сваком члану који је увидио важност 17.новембра, дана када су паришки средњошколци 1939.године страдали за своја права. Ссматрам да је ово лијеп начин да им се ода почаст и желим да у овом духу сваки од наредних обиљежавамо“, истакла је Ана Мирјана Влачић, предсједник Савјета ученика.

Драго ми је што сам кроз рад са ученицима наше школе увидјела да је могуће причати о проблемима и на исте реаговати. Сва ова идејна рјешења планирамо да реализујемо у што краћем року, те својим радом и трудом мотивишемо људе око себе“, додала је Александра Ђорем, потпредсједник Савјета ученика.

Један од учесник радионица, Манојло Пајић ученик трећег разреда ове школе је рекао:

Поносан сам на то што смо имали прилику расправљати о проблемима средњошколаца у нашој школи. Драго ми је да се и глас нас младих чује у друштву и да смо заједничким снагама дискутивали у атмосфери која мотивише

Оно што су за крај заједно поручили јесте:”Будите промјена коју желите видјети у свијету”.

Аутори текста су чланови Савјета ученика СШ “28.јуни”

©citajfilter.com 2019-2023 * Оснивач и издавач: Centar media d.o.o. * Главни и одговорни уредник: Мира Костовић * Контакт: citajfilter@gmail.com