Sun. May 19, 2024
ћирилица /латиница

Саниран дио Спомен парка Враца

Аутор: ФИЛТЕР/ М.К.

У Спомен парку Враца данас је одржана завршна манифестација пројекта санације дијела парка.

Пројекат снације реализован је кроз партнерство двије локалне заједнице, Општине Источно Ново Сарајево и Опћине Ново Сарајево.

Санација је финансијски подржана од Савјета Европе у оквиру програма „Изградња мјера повјерења“.

Обиласку санираног дијела и комплетног подручја парка данас су присуствовали начелници двије општине Љубиша Ћосић и Неџад Kолџо, као и ученици основних школа „Свети Сава“ и „Грбавица 1“.

Ћосић је истакао да је ово одличан примјер сарадње двије општине, од којих је једна у Републици Српској, а друга у Федерацији БиХ .

Спомен-обиљежје Враца дио је наше заједничке прошлости и само је мали показатељ на чему све можемо да радимо заједно“, рекао је Ћосић.

Kолџо је нагласио да је ово добар примјер међуопштинске сарадње, те напоменуо да је Савјет Европе покренуо пројекат јачања повјерења општина кроз реализацију заједничких пројеката.

Kолџо је захвалио начелнику Источног Новог Сарајева, који је препознао значај комплекса, јер је, како каже, Ћосићева идеја била да се пројекат реализује кроз заједничке активности.

Чињеница да се на овом простору чува спомен на 9.091 убијеног Сарајлију у току одбране од фашизма у Другом свјетском рату говори да ми заједнички имамо изузетно велику моралну обавезу да овај комплекс сачувамо за генерације које долазе “, истакао је Kолџо.

Одржано је и кратко предавање о вриједности и значају Спомен парка Враца.

©citajfilter.com 2019-2023 * Оснивач и издавач: Centar media d.o.o. * Главни и одговорни уредник: Мира Костовић * Контакт: citajfilter@gmail.com