Fri. May 24, 2024
ћирилица /латиница

Промовисана монографија Карате клуба Романија

Аутор: ФИЛТЕР/В.Ч.

Синоћ је у препуној сали Културног центра Пале, поводом обиљежавања 20 година постојања Карате клуба Романија, промовисана монографија овог успјешног спортског колектива.

Предсједник и тренер Карате клуба Романија, Момир Поповић, каже да је прошло довољно година и остварених резултата да би се написала оваква богата монографија.

Књига садржи све најбитније чињенице о клубу од оснивања. Кроз клуб је, како каже Поповић, прошло преко 1000 полазника, а у континуитету Романија има 70 до 80 чланова. Дјело није на продају, штампано је у 300 примјерака и биће подијељено свим заслужним такмичрима, пријатељима клуба и заљубљеницима ове вјештине са Поповићевом посветом. Промоцији су присуствовали већином чланови, пријатељи клуба и наравно заинтересовани грађани и симпатизери борилачких вјештина.

Наши резултати су константни и непромјењиви, током свих ових година постижемо значајне и добре резултате, како на државном тако и на балканском и европском нивоу. За ових двадесет година клуб је освојио преко 3200 медаља и учествовали смо на 270 такмичења. Изњедрили смо 25 репрезентативаца који су освојили 44 медаље на свјетским, европским и балканским првенствима. Имамо 4 шампиона свијета у разним дисциплинама у каратеу. Такође смо изњедрили више од 25 мајстора каратеа, што можда и није велики број али фокусирали смо се на квалитет. Квалитет се може мјерити медаљама, аи нама је циљ да младе склонимо с улице и да од њих направимо добре и узорне грађане” рекао је Поповић.

Највећи допринос заједници је тај што је, поред добрих спортиста, Карате клуб Романија изродио успјешне и примјерне грађане који су успјешни и на осталим животним пољима. У књизи је издвојено око 40 оних који су дали највећи такмичарски допринос резултатима клуба.

Желим да се захвалим свима њима и да кажем да сам бескрајно поносан на све оне који су прошли кроз клуб. Мислим да је књига квалитетно урађена, квалитет штампе и папира је на завидном нивоу, што и доликује богатим резултатима и историји Карате клуба Романија. Клубови из богатијих и перспективнијих спортова кубуре са финансијама, али ето ми смо се обратили за помоћ многима и већина њих се одазвала и помогла нам при реализацији и штампању ове монографије” каже Поповић и додаје да су адекватни услови за тренинге најважнији, јер за озбиљне резултате треба тренирати два пута дневно, а не три пута седмично.

КК Романија претходну такмичарску сезону завршио је са шампионима у свим категоријама. У клуб се могу учланити сви врло добри и одлични ђаци и наравно студенти. Клуб има све категорије у мушкој и женској конкуренцији, а прва три мјесеца за нове чланове су бесплатни.

Један од најуспјешнијих чланова Карате клуба Романија, Милица Поповић, каже да је изузетно срећна због промоције ове књиге, јер зна колико је њен отац, а уједно и тренер, посветио пажње свим такмичењима и колико је детаљно и уредно водио евиденцију свих резултата клуба.

Члан сам клуба од 1999.године, односно од оснивања, мада мој озбиљнији рад почиње тек у октобру 2003. године. Најзначајнији резултати које сам освојила су три златне медаље на свјетским првенствима, што се тиче признања од општине и града добила била сам најуспјешнији спортиста општине Пале и града Источно Сарајево за 2013. годину. Књига ми се изузетно допада и пресрећна сам због свог оца који дословно живи карате у сваком смислу те ријечи. Мислим да ће се књига допасти свима и да ће упознати карате као начин живота а не само као спортску вјештину” констатује Поповићева.

О књизи је говорио и Небојша Војновић један је од првих и најуспјешнијих чланова овог карате клуба.

За ових двадесет година био сам вишеструки сам шампион Републике Српске, у катама и у борбама. Шампион сам и Босне и Херцеговине, а као јуниор освојио сам сребрену и бронзану медаљу на свјетском првенству. Момир Поповић је оснивач и тренер клуба, али он је и отац и мајка нашег клуба. Сретан сам јер књига сажима сав трновит пут Карате клуба ‘Романија и непроцјењива је збирка многих успјеха и резултата” закључује Војновић.

©citajfilter.com 2019-2023 * Оснивач и издавач: Centar media d.o.o. * Главни и одговорни уредник: Мира Костовић * Контакт: citajfilter@gmail.com