Mon. Jul 15, 2024
ћирилица /латиница

Повећан буџет општине Пале

Извор: СРНА

Скупштина општине Пале усвојила је данас ребаланс овогодишњег буџета за период јануар-септембар од 13.413.800 KМ, што је за 547.800 KМ више у односу на усвојени план овогодишњег буџета.

Повећање је планирано повећањем пореских прихода за 46.000 KМ, непореских прихода за 407.550 KМ, грантова за 3.750 KМ, трансфера за 65.500 KМ и осталих примитака из трансакција између или унутар јединица власти за 25.000 KМ.

Начелник општине Пале Бошко Југовић истакао је да се општина развија из године у годину, а износ буџета повећава.

“Ребаланс овогодишњег буџета јесте посљедица капиталних пројеката. У претходне три године урадили смо 39 улица, не рачунајући Романијску, која је коштала милион KМ. Због недостатка радне снаге неки мањи пројекти нису реализовани, али ће сигурно бити у наредној години”, рекао је Југовић новинарима након сједнице.

Он је истакао да ће у наредној години бити реализовани крупни пројекти, попут изградње великог градског парка од 6.000 метара квадратних, проширења Вртића “Бубамара”, почетка измјештања топлане изградњом примарног топловода, те чишћење корита ријеке Миљацке.

Предсједник Скупштине општине Пале Синиша Ласица изразио је задовољство што паљански одборници показују озбиљност и приврженост напретку Пала.

“Без обзира на то да ли опозиција прихватила ребаланс буџета, мораћемо се сагласити да су Пале на путу развоја, и на то смо поносни. Тежићемо да буџет општине буде увећан за изградњу инфраструктуре и свега што је потребно да би наши становници имали боље услове за живот”, истакао је Ласица.

Шеф Kлуба одборника СНСД-а Дамјан Шкипина рекао је да је очекивао незадовољство одборника опозиције због усвајања ребаланса буџета, те навео да паушалне оцјене појединаца нису довољан критеријум за то да ребаланс не буде подржан.

“Имали смо доста улагања и доста се радило у протеклом периоду. Чињеница да је буџет општине растао са нешто више од девет милиона на више од 13 милиона KМ говори довољно”, нагласио је Шкипина.

Kлубови одборника СДС-а и ПДП-а данас нису подржали усвајање ребаланса буџета за ову годину јер су имали низ примједби на његово повећање које се, између осталог, односи на премашен буџет за асфалтирање градских улица, повећање плата запослене.

Једини одборник из Демократског народног савеза био је уздржан током гласања за ребаланс буџета.

©citajfilter.com 2019-2023 * Оснивач и издавач: Centar media d.o.o. * Главни и одговорни уредник: Мира Костовић * Контакт: citajfilter@gmail.com